67 de situaţii de urgenţă în urma furtunii din Capitală

Fenomen rar
Fenomen rar

 Echipajele ISU au intervenit în 67 de situaţii în urma furtunii care afectat Capitala în cursul nopţii trecute, a precizat marţi şeful Inspectorului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov, Flaviu Chiscop, la comandamentul convocat de primarul general Gabriela Firea.

'Echipajele inspectoratului au fost solicitate pentru a interveni la rezolvarea a 67 de situaţii de urgenţă, care au constat în evacuarea apei din 20 de curţi, 15 beciuri, respectiv subsoluri, 22 de locuinţe, un garaj şi degajarea a nouă arbori căzuţi pe autoturisme, căi rutiere sau stâlpi de electricitate. În total, inspectoratul a intervenit cu peste 97 de autospeciale şi 265 de cadre militare', a precizat el.

Chiscop a menţionat că intervenţiile au avut loc preponderent în sectoarele 3, 4 şi 5, dar cele mai semnificative operaţiuni au avut loc pentru evacuarea apei din subsolul Spitalului CF2.

[citeste si]

S-a intervenit, de asemenea, pe strada Ghindari nr. 58-62 pentru evacuarea apei din trei locuinţe, dar şi pe str. Băcilă pentru degajarea unei schele de şantier căzute peste trei autovehicule. În şedinţa comandamentului, directorul general al Ambulanţei Bucureşti-Ilfov, Alis Grasu, a precizat că în ultimele 24 de ore au existat 1.370 de solicitări, dintre care 678 - cazuri de urgenţă de cod roşu şi cod galben.

Caseta de sub Dâmbovița, deschisă

Directorul general adjunct al Apa Nova, Epsică Chiru, a subliniat că în urma furtunii au apărut 37 de acumulări de apă, dar că în cursul nopţii au fost rezolvate toate aceste situaţii. Au existat patru incidente raportate la gurile de scurgere, în condiţiile în care în Capitală există peste 40.000 de guri de scurgere. Au fost semnalate de asemenea 95 de incidente la canalizarea imobilelor. Chiru a adăugat că în cursul nopţii s-a intervenit cu 40 de utilaje, iar caseta de sub Dâmboviţa a fost deschisă de la primele momente ale ploii, deoarece succesiunea de precipitaţii a generat un debit maxim al apei care tranzitează caseta de apă uzată de 207 metri cubi de apă pe secundă, echivalentul a peste zece cisterne.

El a menţionat că intensitatea ploii a fost mai pregnantă în sectoarele 4 şi 5, iar în zona Mărgeanului, într-un interval de aproximativ şase ore, au căzut 74 litri pe metrul pătrat, în timp ce în zona Vitan s-au înregistrat 60 de litri pe metru pătrat. Zonele cu acumulări de apă mai importante au fost: Tineretului, Şincai, Văcăreşti, Filaret, Metalurgiei, Titulescu, Semănătoarea, pasajul Mărăşeşti.

'În Pasajul Unirea trebuie să intervenim în această după-amiază. Se va face o intervenţie a bazinelor de retenţie de sub pasaj, să vedem dacă sunt în bună ordine', a precizat Chiru. 

Directorul general al Administraţiei Străzilor, Alin Vieru, a anunţat că în decursul nopţii s-au înregistrat 40 de avarii la instalaţiile de semaforizare, iar până în prezent au fost remediate 33. La rândul său, directorul general RATB, Radu Paul Orzaţă, a declarat că au existat trei puncte în care acumulările de apă au afectat transportul în comun, înregistrându-se întârzieri în zona bulevardului Mărăşeşti, Ferentari, depoul Victoria.

Firea: Trebuia intervenit mai rapid

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a subliniat că intervenţiile trebuie realizate rapid, pentru a nu se ajunge la blocaje în pasaje şi în zonele aglomerate.

'Am o uşoară nemulţumire pentru cum s-a intervenit azi noapte în sectorul 4 la Pasajul Tineretului. Totuşi s-a intervenit, spun eu, destul de târziu, pentru că se putea puţin mai bine. Haideţi să acţionăm imediat, pentru că nu s-a aflat târziu despre faptul că va fi cod galben transformat în cod portocaliu. (...) La ora 12 noaptea m-a sunat domnul primar de la sectorul 4, Daniel Băluţă, că e pe străzi şi nu se intervine încă. Pe urmă am dat telefoane şi eu, şi colegii mei, şi s-a intervenit cu pompe, cu vidanje, cu tot ce a fost necesar. Dar plouase deja de o oră, se inundase Pasajul Tineretului', a spus primarul general. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel