5 deserturi pentru Valentine's Day -REȚETĂ. Ce dulciuri îi poți face iubitului

Mai sunt mai puțin de două săptămâni până la Valentine′s Day, iar elementul central al unei zile atât de speciale este, evident, desertul.

1. Pere în vin roşu condimentat şi tuilles cu nuci

Ingrediente

- 2 pere tari (recomandat soiul Conference)
- 300ml de vin roşu
- 85g de zahăr
- 1 baton de scorţişoară
- 4-5 boabe de cardamom
- 3-4 boabe de piper
- 2 bucăţi de anason stelat

PENTRU TUILLES CU NUCI

- 2 albuşuri
- 50g de zahăr
- 40g de făina
- 30g de unt
- extract de vanilie
- 15 miezuri de nucă

Mod de preparare

  • 1. Se curăţă perele de coajă. Se pune vinul roşu într-un vas pe foc şi se adaugă zahărul, scorţişoara, cardamomul, piperul, anasonul stelat şi perele. Se fierbe totul timp de 45 de minute la foc mic. Se scot perele pe o farfurie şi lichidul rămas se mai fierbe încă 10-15 minute până capătă consistenţa unui sirop.
  • 2. Pentru tuilles cu nuci, se încălzeşte cuptorul la 180° C/gaz 4. Se topeşte untul şi se lasă la răcit. Se toacă nucile în bucăţi mai mici. Se bat albuşurile cu zahărul până se întăresc. Se adaugă făină şi se amestecă uşor. Se adaugă untul răcit şi extractul de vanilie.
  • 3. Se tapetează o tavă cu hârtie pentru copt. Se pune câte o linguriţă din compoziţia de tuilles pe hârtie, după care i se dă forma unui disc cu dosul linguriţei. Într-o tavă trebuie să încapă în jur de 6-7 discuri. Se presară discurile cu nuci. Se coc 4-5 minute în cuptorul preîncălzit sau până se rumenesc pe margine.
  • 4. După ce se scot discurile din cuptor, cât sunt încă fierbinţi, se aşază pe un sucitor de lemn şi se presează cu mâna pentru a lua o formă uşor curbată. Perele se servesc alături de Tuilles şi de o cupă cu îngheţată de vanilie.

 

2. Mousse de ciocolată albă şi zmeură

Ingrediente

- 150g de ciocolată albă, ruptă în bucăţi
- 4 albuşuri
- 60g de zahăr tos
- 160ml de smântână pentru frişcă
- 6 linguri de zmeură (dezgheţată, dacă a fost congelată), pasate sau mixate într-un robot
- 1 mână de zmeură proaspătă, pentru decor

Mod de preparare

  • 1. Se topeşte ciocolata într-un bol, deasupra unei crăticioare cu apă care clocoteşte. Albuşurile se bat spumă, apoi se încorporează, treptat, zahărul. Smântâna se bate cu un mixer, până se face frişcă.
  • 2. Se combină smântâna bătută cu spuma de albuş, apoi se pune peste ciocolata topită (întâi o treime, se amestecă bine, apoi restul, care se amestecă uşor, cu o spatulă). Jumătate din compoziţie se combină cu zmeura pasată. Se pune în pahare, mai întâi un strat de spumă roz, apoi un strat din cea albă. Se ornează cu zmeură şi se dă la frigider ca să se întărească.

3. Tartă cu căpșuni și piper roșu

Ingrediente

PENTRU BLAT

- 90g de unt
- 80g de zahăr
- ½ linguriță de piper roșu, proaspăt măcinat
- ½ linguriță de sare
- 150g de făină
- 1 ou
- 1-2 linguri de apă rece

PENTRU CREMĂ

- 6 gălbenușuri
- 75g de zahăr
- 40g de amidon
- 375ml de lapte
- semințele de la 1 păstaie de vanilie
- 200ml de smântână dulce pentru frișcă
- 500g de căpșuni

Mod de preparare

  • 1. Se încălzește cuptorul la 180° C/gaz 4. Pentru blat, se mixează untul cu zahărul, sarea și piperul măcinat. Se bate cu o furculiță oul împreună cu apa rece. Se adaugă peste unt și se încorporează bine, iar la final se adaugă făina.
  • 2. Se tapetează cu aluatul o formă de tartă cu diametrul de 25cm. Se coace orb 15 minute (acoperit cu o hârtie de copt deasupra căreia se pun boabe de fasole uscată). Se scot boabele de fasole și hârtia de copt și se mai lasă în cuptor 15 minute pentru a se rumeni.
  • 3. Pentru cremă, se mixează gălbenușurile cu zahărul și cu amidonul. Se pune laptele la fiert cu vanilia. Când laptele începe să clocotească se ia de pe foc și se toarnă treptat în crema de gălbenușuri. Se toarnă totul înapoi în vasul în care a fiert laptele și se pune pe foc până se îngroașă. Atenție! Trebuie să amesteci încontinuu în cremă pentru a nu se lipi. Se lasă crema la răcit. Se bate smântâna și se încorporează în crema de vanilie.
  • 4. Peste blatul de tartă se așază crema de vanilie, iar deasupra căpșunile spălate și tăiate bucăți. (Se poate face mai mult aluat, apoi, cu ajutorul unei forme de biscuiți, se pot tăia diverse modele pentru a decora tarta.)

Citește și: VALENTINE'S DAY. Cu DC NEWS poți câștiga o cină romantică la Palatul Odeon 

4. Tort „catifea roşie“

Ingrediente


PENTRU BLATURI


- 250g de unt, cu ceva în plus pentru uns
- 200g de ciocolată neagră, ruptă în bucăţi mari
- 500g de făină
- 500g de zahăr fin
- 2 linguri pudră de cacao
- 1 linguriţă bicarbonat de sodiu
- ½ linguriţă de sare
- 2 ouă mari
- 200g de iaurt
- 400g de sfeclă fiartă, în suc propriu (nu în oţet)
- 4 linguri de colorant alimentar roşu (opţional)

PENTRU CREMĂ

- 200g cremă de brânză
- 250g de unt moale
- 400g de zahăr pudră, cernut
- 2 linguriţe extract de vanilie

Mod de preparare

  • 1. Se încinge cuptorul la 180° C/gaz 4. Se prepară prima tranşă de blaturi: se unge cu unt şi se tapetează două forme de tort cu diametrul de 20cm. Se topeşte jumătate din cantitatea de unt şi de ciocolată într-o tigaie. Se amestecă jumătate din cantitatea de făină, de zahăr, de cacao, de bicarbonat şi un sfert de linguriţă de sare într-un bol mare. Se amestecă un ou cu jumătate din cantitatea de iaurt şi sfeclă într-un robot de bucătărie sau un blender, până se obţine o compoziţie fină pe cât posibil. Se pune apa la fiert.
  • 2. Se răstoarnă amestecul de sfeclă în bolul cu ingredientele uscate, se adaugă compoziţia de ciocolată şi 150ml de apă fiartă, apoi se amestecă până se omogenizează. Se adaugă jumătate din cantitatea de colorant alimentar, dacă se foloseşte, şi se împarte amestecul la cele două tăvi. Se coace 25 de minute, până ce scobitoarea cu care se testează central tartelor iese curată. Se lasă blaturile pe un grătar de sârmă să se răcească complet.
  • 3. Se repetă paşii 1 şi 2 pentru preapararea a încă două blaturi sau, dacă eşti sufficient de norocoasă să ai patru forme cu diametrul de 20cm, se pot coace toate blaturile în acelaşi timp.
  • 4. Pentru cremă, se încălzesc puţin brânza şi untul, apoi se adaugă amestecând zahărul pudră şi vanilia. Se foloseşte un pic de cremă pentru a lipi blaturile reci între ele, apoi se întinde restul pe toată suprafaţa tortului şi se ornează cu dulciuri, după preferinţe. Se depozitează prăjitura la rece (nu la frigider) ca să se stabilizeze un pic înainte da a o servi.

5. Inimioare cu ciocolată și alune de pădure

Ingrediente

- 4 felii de chec sau pandișpan
- 3 linguri cremă de ciocolată și alune de pădure (ex.: Nutella)
- 1 ou mare
- 75ml de lapte integral
- 1 linguriță extract de vanilie
- 1 lingură de zahăr
- 2 linguri alune de pădure, prăjite și tocate
- 1 lingură de unt
- zahăr pudră, pentru presărat
- înghețată de vanilie și zmeură, pentru servit

Mod de preparare

  • 1. Unge 2 felii de chec cu crema de ciocolata și alune, apoi așază peste ele celelalte felii de chec pentru a obține două sandviciuri. Folosește o formă pentru prăjituri pentru a decupa inimioare din sandviciuri.
  • 2. Amestecă bine oul cu laptele, vanilia și zahărul. Așază alunele de pădure într-o farfurie. Înmoaie sandviciurile în amestecul de ou, lasă-le acolo 1-2 minute, pe fiecare parte, pentru a se îmbiba, apoi trece-le prin alunele mărunțite. Dacă vrei, poți să acoperi sandviciurile cu folie alimentară și să le dai la frigider, timp de maximum 1 oră.
  • 3. Încinge untul într-o tigaie mare, până face spumă. Adaugă sandviciurile și prăjește-le până se rumenesc. Presară peste ele zahăr pudră și alune mărunțite și servește-le cu înghețată de vanilie și zmeură.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel