3 alimente cu care poți înlocui pâinea

Pâinea, în special cea din făină albă, este un aliment nelipsit de pe mesele românilor. Totuși, consumată în cantități exagerate, pâinea poate avea efecte negative asupra sănătății. 


În primul rând, făina albă rafinată care sta la baza pâinii nu aduce nicio substanţă nutritivă, ba mai mult favorizează apariţia diverticulilor, adică nişte buzunăraşe în colon unde se reţin o parte din substanţele nedigerate. Acest lucru poate să provoace tulburări în orice parte a organismului, iar dacă ai constatat că suferi de probleme intestinale este foarte posibil ca făina albă şi consumul exagerat de pâine albă să fie de vină.

Iată cele mai bune soluții ca să înlocuiești pâinea

Orezul este o variantă foarte bună pentru a înlocui pâinea în orice dietă. O felie de pâine are aproximativ același număr de calorii precum o porție medie de orez. Orezul brun este o alegere mai sănătoasă , spre deosebire de orezul alb.

Consumă orezul fiert, cu puține condimente și puțină sare. Îl poți mânca simplu, sau în combinație cu bucăți mici de piept de pui, ou sau creveți.

Pastele sau macaroanele sunt un înlocuitor bun pentru pâine. O porție de paste este echivalentă cu trei felii obișnuite de pâine. Dacă pastele consumate sunt făcute din grâu sau dintr-o combinație de cereale integrale, ceea ce înseamnă că acestea conțin mai multe fibre.

Pastele pot fi consumate cu sos natural de roșii, cu condimente sau cu bucăți mici de pui.

Tortilla nu este doar gustoasă, dar se numără printre cele mai bune alimente cu care poți înlocui pâinea. Aceasta nu este potrivită doar pentru persoanele care adoptă o dietă mexicană, ci și pentru cele cu un regim alimentar obișnuit.

Poți consuma tortilla cu somon, humus sau fasole bătută.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel