120 de camere de supraveghere într-o singură comună din România

120 de camere de supraveghere vor împânzi în curând cea mai mare comună din ţară - Floreşti, din judeţul Cluj. Autorităţile locale s-au inspirat din modelul folosit în municipiul Cluj-Napoca, unde instalarea unui sistem de monitorizare a redus numărul infracţiunilor şi accidentelor rutiere aproape la jumătate.

Creşterea numărului locuitorilor din Floreşti - de la şapte mii în 2002, la 33 de mii în prezent - a dus şi la creşterea infracţiunilor şi accidentelor rutiere. În aceste condiţii, autorităţile consideră că este nevoie de instalarea unui sistem video de supraveghere perfomant, informează Digi 24.

„În primul rând în marile intersecţii şi în intersecţiile străzilor unde s-a demonstrat că infracţionalitatea e oarecum sporită. În Floreşti ce ştiu eu s-au spart locuinţe, s-au scos instalaţiile electrice din blocuri în construcţii, s-au furat centrale", a spus Horia Şulea, primarul comunei Floreşti

Sistemul va costa două milioane de lei şi va acoperi o suprafaţă de 61 de kilometri pătraţi a comunei. Centrul de control va fi instalat în sediul primăriei. În Cluj-Napoca funcţionează un asemenea sistem din 2009. De atunci, accidentele rutiere, furturile de la bancomate şi chiar parcările ilegale au scăzut cu până la 40%, susţin autorităţile.

„Camerele sunt extrem de folositoare. S-a demonstrat atât la accidente rutiere grave în care imaginile au fost decisive pentru stabilirea producerii accidentelor. De asemenea în cazul furturilor sau infracţiuni bancare, incercările de fraudare a bancomatelor, poliţiştii au putut să intervină şi să identifice autorii", a spus Oana Buzatu, purtător de cuvânt Primăria Cluj-Napoca. Sistemul video din comuna clujeană Floreşti va deveni funcţional cel mult cinci luni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel